Haber

Efes Tiyatro Festivali’nde ‘Kargalar’ oyunu sahnelendi

EfesTiyatro Festivali’nin üçüncü gününde ise “Kargalar” oyunu tiyatroseverlerle buluştu.

Efes Tiyatro Festivali devam ediyor. Festivalin üçüncü gününde ise Efes Selçuk Belediyesi Amfi Tiyatrosu’nda Eskişehir Sui Generis Tiyatrosu tarafından ‘Kargalar’ oyunu sahnelendi. Oyunda güç istikrarının ortasındaki yapı mizahi bir bakış açısıyla ele alındı. Yaklaşık 90 dakika süren oyun seyirciler tarafından alkışlandı.

Gün boyu çeşitli etkinliklerle renklenen festivalin üçüncü gününde Selçuk Efes Kent Hafızası’nda Mustafa Arıkoğlu’nun katılımıyla “Oyun Yazarlığı” konulu söyleşi gerçekleştirildi. Arıkoğlu, röportajda okuduğu ve dinlediği ustalar sayesinde yazmaya yöneldiğini belirterek, “İzlediğimiz, dinlediğimiz, okuduğumuz, gönül verdiğimiz, el ele tutuştuğumuz ustaların ortalamasıyız. Her birinden birer parça taşıyoruz. Amacımız onlardan aldığımız bayrağı en iyi şekilde aktarmak. 8 bin yıl önce bu topraklarda tiyatro vardı. Bugün de var, 8 bin yıl sonra da var olacak.” .

Tiyatro sanatçısı Nazif Uslu, festivallerin sanatın toplumsallaşması ve kültürel bir olguya dönüşmesi açısından değerli etkinlikler olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Bu tiyatro festivallerinde tiyatro sanatını kültürleştirmeye çok ihtiyacımız var. Festival yapmak kolay değil. Hele bu koşullarda çok maliyetli şeyler oluyor. Belediyelerin bu festivalleri düzenlemesi ve desteklemesi çok önemli. Bütün bu sorunların ve zorlukların her zaman önümüze konulduğu bir ülkede “Değerlidir. Türk Tiyatrosu Buluşması iki yıl önce Selçuk’ta yapıldı. O zaman geldim ve gördüm. Yani bir kere şunu çok net söylüyorum. Selçuk’ta misyonu ve vizyonu olan çok değerli bir belediye başkanı var.”

Ege Tiyatrolar Derneği Başkanı Metin Güler, festivallerin bir kent için marka değeri oluşturduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Belediyeler şenliklerle tiyatroyu toplumsal bir etkinlikten çıkarıp bir kültür haline getirebilirler. Festivallerle o kente başka anlamlar yükletiyorsunuz. Selçuk Efes’le yıllardır anılıyor. Umarım bu ve benzeri şenliklerle ilk defa gelenler ve ondan sonra gelenler sayesinde bu şehir onu daha farklı bir manada taşıyacak” dedi.

Yazar ve oyuncu Orçun Masatçı, bir şehrin belediye başkanının vizyonunun kültür sanat açısından önemli olduğuna dikkat çekerek, “Selçuk Belediyesi, İzmir’deki tüm belediyeler, ilçe belediyeleri arasında çok değerli bir yere sahip. Bunu hepiniz biliyorsunuz. çok naif ve çok ileri görüşlü, vizyoner bir lideri var.

Kaynak: ANKA / Kültür Sanat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu