Haber

Uluslararası U12 İzmir Cup Turnuvası Açılış Töreni Yapıldı

Altınordu’nun 2013 yılından bu yana düzenlediği ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun 100. Yıldönümü kapsamında ana paydaşı olduğu U12 İzmir Kupası bugün açılış töreniyle başladı.

Altınordu İsmet Orhunbilge Tesisleri’nde düzenlenen açılış törenine Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ile Altınordu Spor Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan katıldı.

Futbol Federasyonu Lideri Mehmet Büyükekşi törende yaptığı konuşmada, Futbol Federasyonu’nun 100. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında ana paydaşı oldukları U-12 İzmir Cup turnuvasının kendileri için değerli olduğunu belirterek, diyerek, “Öncelikle Altınordu Futbol Kulübümüze teşekkür etmek istiyorum. Bu turnuvayı tüm dünyada bilinir hale getirdiler. 2013 yılından bu yana birçok yabancı kulübü güzel bir şekilde İzmir’de ağırladılar. Tüm dünyada büyük bir sinerji ve farkındalık yarattılar. Futbolda gösterdikleri değerli çabalardan dolayı onları huzurunuzda alkışlıyorum.” söz konusu.

TFF Lideri Mehmet Büyükekşi: “Futbol Akademileri projemiz hem kulüplerimizin hem de futbolumuzun kurtuluş reçetesidir”

Türkiye Futbol Federasyonu olarak Türk futbolunda kalıcı ve istikrarlı başarılar elde etmek istediklerini vurgulayan Büyükekşi, “Bunun için sürdürülebilir bir ekosistem oluşturmak gerekiyor. Bu nedenle; “Futbol Akademileri” projemizi hayata geçirdik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; “Bir milleti hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum olarak yaşatan eğitimdir. Ya da onu esaret ve sefalet içinde bırak.” Bu nedenle; Bu akademilerde 6 yaşından 19 yaşına kadar tüm çocuklarımıza ve gençlerimize özel eğitimler verilecek. Amacımız, alt yapı akademilerindeki futbolcuları kendi kulüplerinin A takımlarına yükseltmek. Daha sonra yurt dışına transfer edilirler. Kulüplerimiz mali açıdan zor günlerden geçiyor. Son 3 yılda sadece 6 oyuncumuzu yurt dışına transfer edebildik. Böyle bir ortamda Futbol Akademileri projemiz hem kulüplerimizin hem de futbolumuzun kurtuluş reçetesidir” dedi. konuştu

“İlgili yasa değişikliği ile kulüplerimiz altyapı için stopaj iadesi kullanmak zorunda kaldı”

Ülkemizde büyük bir potansiyel, yetenekli ve kaliteli oyuncular olduğuna dikkati çeken Mehmet Büyükekşi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Marifet bu yetenekleri geliştiriyor. Onları en keyifli şekilde yetiştirir. Geçtiğimiz Pazartesi günü bu alanda dünya çapında büyük bir deneyime sahip olan Double Pass firması ile bir iş birliği protokolü imzaladık. Futbol Akademileri projemizde; Öncelikle genç futbolcularımızı yetiştirecek antrenörler yetiştiriyoruz. Bu antrenörler daha sonra kulüplerinde ilgili yaş gruplarına atanacak. Ve kulüplerde gerçek anlamda futbol akademileri kurulacak. Önümüzdeki dönem Büyük Lig Kulüplerine; 2024-2025 sezonunda TFF 1. Lig Kulüplerine akademi zorunluluğu getirdik. Altyapıların finansmanı ile ilgili olarak Sayın Bakanımızın değerli katkılarıyla Hazine ve Maliye Bakanlığımız ilgili kanun değişikliğine gitmiştir. Kulüplerimizin altyapı için stopaj iadesi uygulamasını zorunlu hale getirdi. Bu sayede kulüplerimiz herhangi bir ek yükümlülük altına girmeden altyapılarını finanse edebileceklerdir. Ayrıca altyapı spor eğitim tesisleri kurabilecekler. Kulüplerimize böylesine keyifli bir imkan sağlayarak Türk futbolunun gelişimine büyük katkı sağlayan Sayın Bakanımıza şükranlarımızı sunuyoruz.”

“Gençlerimizi ‘iyi insan, iyi vatandaş, iyi futbolcu’ olarak yetiştirdiğimizde milletimizin geleceğini güvence altına alabiliriz”

Alt yapı anlamında çocuklarımızın eğitiminin çok değerli olduğunu vurgulayan TFF Lideri, “Ancak onları Fair Play ruhuna sahip bireyler olarak yetiştirmek de çok önemli. Bunun için sadece verdiğimiz eğitimler yeterli olmuyor. Çocukların eğitimi ailede başlar.

Stadyuma gittiklerinde ailelerinden ve akrabalarından iyi şeyler görmelerini sağlamalıyız. Altınordu’nun sloganında olduğu gibi gençlerimizi “iyi insan, iyi vatandaş, iyi futbolcu” olarak yetiştirdiğimizde milletimizin geleceğini güvence altına alabiliriz. Tüm çocuklarımıza turnuvalarda başarılar diliyorum. 3 gün süren turnuvaları izlemeye gelen başta İzmir olmak üzere tüm Ege halkına ve diğer tüm konuklara teşekkür ediyorum.” terimleri kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu: “İzmir Kupası genç sporcuların seviyelerinin belirlenmesi, takibi ve geliştirilmesi açısından çok önemli bir turnuva”

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise Altınordu Futbol Kulübümüzün ev sahipliğinde her yıl düzenlenen U12 İzmir Kupası’na dünyanın birçok ülkesinden ve birbirinden değerli sporcularla başladıklarını belirterek, şunları kaydetti: sporu seven ve sporu seven misafirler:

“Bu şampiyona, U12 çocukları için bir Şampiyonlar Ligi çabasını gösteriyor. Her yıl bu vesileyle Avrupa’nın en büyük kulüplerinin genç sporcuları ülkemize gelmektedir. Bu değerli ödül için birbirleriyle tanışır, çabalar ve ter dökerler. Tabii genç sporcuların birbirini tanımasıyla birlikte özellikle seviyelerini belirleme, takip etme ve geliştirme anlamında bir deneyim aktarımı da en keyifli haliyle bu şampiyonada yer alıyor. Tabii aynı zamanda Altınordu Kulübümüzün burada, bu keyifli İzmir’de ikamet etmesi ile dünya futbolunda potansiyeli olan, gelecek vaat eden yeni yetenekleri bu konuda tüm dünyanın ilgi ve dikkatine sunuyoruz. Bu yıl 41’i yabancı olmak üzere toplam 72 takım bu turnuvada mücadele edecek. Gerçekten gurur duyduğumuz, Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak paydaşı olmaktan mutluluk duyduğumuz bir çalışma ve organizasyon. Bu vesileyle Altınordu Futbol Takımımıza en içten teşekkürlerimi ve tebriklerimi sunuyorum. Kulübümüz, değerli liderimiz, değerli ekibimiz ve bu keyifli çalışmaya emeği geçen tüm paydaşlar ve tabii ki bu şampiyonayı eğlenceli hale getiren, bu turnuvaya renk katan tüm katılımcılar. Burada mücadele var, alın teri var, emek var, inanç var ve bu anlamda emek veren gruplar var, pırıl pırıl çocuklarımız var. Tüm takımlarımıza ve ter dökecek tüm gençlerimize gönülden başarılar diliyorum.”

Maçlar TFF Youtube Kanalında yayınlanıyor.

72 takımın ve 500 sporcunun mücadele ettiği Uluslararası U12 İzmir Kupası’nda 8 grupta 9 takım yer alıyor. Kümelerinde ilk 4’e giren takımlar son 32 varyanta yükselecek. Bölümün galipleri diğer bölümlerin dörtte biri ile oynayacak. Kümelerini ikinci sırada tamamlayan takımlar ise diğer kümelerin üçüncüsü ile eşleşecek. Turnuvadaki tüm müsabakalar TFF Youtube kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Yarı final, üçüncülük ve final maçları Pazar günü oynanacak.

Tek maç eleme sistemine göre oynanacak müsabakaları kazanan takımlar önce son 16’ya kalacak. 16 grubun eleme maçlarının galipleri çeyrek final vizesi alacak. Uluslararası U12 İzmir Kupası’nda 9 Nisan Pazar günü yarı final, üçüncülük ve final maçları oynanacak ve büyük heyecan sona erecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberkaynarca.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu