Haber

İskenderun’daki depremde hasar gören içme suyu hattı onarıldı

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşletmesi (HATSU) ekipleri, depremde hasar gören İskenderun ilçesindeki 9 bin metrelik içme suyu iletim sınırının onarım ve yenileme çalışmalarını tamamladı.

HATSU Genel Müdürü Muhammed İkbal Polat, 10 Ağustos Perşembe günü tüm sınırların hizmete girmesiyle birlikte Karayılan, Azganlık, Sarıseki, Denizciler, Bekbele, Akarca ve Kavaklıoluk mahallelerine su verilmeye başlandığını belirterek, “Aylarca emek verdik. yüzlerce metrelik dik yokuşlarda iğnelerle kuyu kazıyoruz, çok mutluyuz” dedi.

Değirmendere bölgesinde depremde ağır hasar gören 9 bin metre uzunluğundaki borunun sınırlarında yapılan çalışmaların 7 mahallenin su sorununu ortadan kaldırdığına işaret eden Polat, “140 litre suyun iletimini sağladık. Mahallelerimize saniyede su.”

Depremin ardından bazı kurumlarla birlikte özel şubeye ait Değirmendere su isale hattının çok uzun bir sürede ve çok geniş bir ekiple ancak kapsamlı bir proje ile devreye alınabileceğini belirttiklerini belirterek, “Biz HATSU olarak biz , sorumluluğu üstlendi ve hızla kolları sıvadı.Dar kadromuz,kısıtlı imkanlarımız ve büyük fedakarlıklarımızla “Dağlık ve sarp kayalıklı bölgelerde çalışmalarımızı tamamladık. Kimse bu sorunu çözmeye cesaret edemedi ama biz başarıyla tamamladık” dedi.

Kazıklar altında kalan ve çöken şebekenin büyük zarar gördüğünü anlatan Polat, şöyle devam etti:

“Çalışma yaptığımız bölge dik yokuşlar ve sarp kayalıklarla çok tehlikeli ve riskli bir yer. Bölgenin dağlık ve engebeli yapısı ekiplerin ulaşımını ve çalışmasını zorlaştırıyordu. Birçok yerde ağır coğrafi şartlar altında özveriyle çalıştık, tüm riskleri alarak. Çok şükür can ve mal kaybına yol açmadan. Çalışmaları çok dikkatli bir şekilde tamamladık. Ekiplerimizin emeği Hatay’ımızı ayağa kaldırmak, yaralarımızı sarmak içindir. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” – HATAY

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu