Ekonomi

İngiltere ekonomisi resesyon riskiyle karşı karşıya

Nationwide’dan yapılan açıklamada, Temmuz ayında konut fiyatlarının yüzde 3,8 oranında gerileyerek son 14 yılın en sert düşüşünü kaydettiği belirtildi. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s’un ülkede İmalat Sanayi Satın Alma Yöneticileri Endeksi’nin (PMI) bir önceki aya göre 46,5’ten Temmuz’da 45,3’e düşmesine ilişkin değerlendirmesinde, “İngiltere’de imalat sanayindeki gerileme, Temmuz’da kötü bir dönüş. Üretim çıktısı, istihdam ve (sektörde) yeni siparişlerdeki daralma hızlandı.

Alianz Başekonomisti Mohamed El-Erian, BBC Radio 4’e İngiltere ekonomisinin görünümüyle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, artan konut kredilerinin sancısını kamuoyunun hissettiğini, şirketlerin de yüksek borçlanma maliyetlerinin acısını çektiğini, küresel hareketliliğin arttığını söyledi. yardımcı olmadı (bu durum). El-Erian, “Evet, gerçekten resesyona girme riskimiz var” dedi.

“Ekonomi yıl sonunda veya gelecek yılın başında resesyona girebilir”

RSM İngiliz ekonomisti Thomas Pugh, düzenlediği basın toplantısında İngiltere ekonomisinin önümüzdeki yılın başında resesyona girebileceğini iddia ederek, yüksek politika faizlerinden reel ekonominin olumsuz etkilendiğini belirtti.

Capital Economics Baş Ekonomisti Paul Dales de konuyla ilgili bir bilgi notu paylaştı. Dales, enflasyondaki yavaşlamaya rağmen İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) politika faizlerinde 50 baz puanlık artış beklediğini belirtti.

Ülkedeki işçilerin fiyatlarının yüksek enflasyon seviyesi altındaHala çok para kaldığını vurgulayan Dales, çekirdek enflasyonun 2024 sonuna kadar yüzde 2’ye düşürülemeyeceğini tahmin etti.

Faizlerin gelecek yılın ikinci yarısına kadar zirvede kalmasının mümkün olduğunu belirten Dales, ülke ekonomisinin bu yılın sonunda veya gelecek yılın başında resesyona girmesinin beklendiğini söyledi.

“Strateji eksikliğiniz en çok İngiliz fabrikalarının üretimini etkiledi”

İngiliz Perakendeciler Derneği (Make UK) tarafından yapılan açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Kıdemli Ekonomist Fhaheen Khan, ülkedeki endüstriyel strateji eksikliğinin en çok İngiliz fabrikalarının üretimini etkilediğini savundu.

Khan, “Bugünkü imalat PMI verileri, ekonominin cansız bir büyümeye doğru kaydığını ve sektörün şu anda bir durgunlukla karşı karşıya kalma riskiyle karşı karşıya olduğunu gösteriyor” dedi.

S&P Global/CIPS tarafından yapılan açıklamada, ülkede imalat sanayi PMI verilerinin 2020 Mayıs ayından bu yana en düşük seviye olan 45,3’e gerilediği belirtildi.

Mayıs ayında enflasyonun yüzde 8,7’de sabit kalmasının ardından BoE, politika faizini 50 baz puan artırarak yüzde 4,50’den yüzde 5’e çıkardı.

Piyasalar, İngiltere Merkez Bankası’nın Perşembe günü yapacağı toplantıda politika faizini yüzde 5’ten yüzde 5,25’e çıkararak son 15 yılın en yüksek seviyesine çıkaracağını tahmin ediyor.

gemerekajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu