Haber

Mahkemeden ihraç edilen zanlının ailesinden jandarmaya suç duyurusu

ANKARA’da hırsızlık suçundan tutuklu yargılandığı davanın duruşmasında hakime “Hakimsen hükmünü bil” diye bağıran sanık Cüneyt Arslan, jandarma tarafından salondan çıkarıldı. mahkemenin emri. Sanık avukatı, tarafsızlığını kaybettiği gerekçesiyle hakimin reddini talep ederken, yakınları, sanığın gözaltında kötü muamele gördükten sonra göğsünün çatladığı iddiasıyla jandarma görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sanık Cüneyt Arslan, hırsızlık suçundan iki kişiyle birlikte tutuklu yargılandığı davada Ankara 35. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Sanıklardan HA’nın suçu işlediklerine dair itirafını hatırlatan hakim, sanık Cüneyt Arslan’a, “HA’yı biraz sıkıştırdık, her şeyi anlattı. Söyleyecek bir şeyin var mı?” Sanık suçlamaları kabul etmeyince yargıç, “Henüz neyi inkar ediyorsunuz?” Bunun üzerine sanık avukatı Mürsel Yağcı, hakimin sorusuna itiraz ederek, suçlamayı kabul etmeyen müvekkilini azarlayıcı bir tonda suçlamanın hukuka aykırı olduğunu açıkladı. Bu sırada kendisine söz verilmeden konuşmak isteyen sanık, kendisini uyaran hakime, “Hakimsen hükmünü bil” diye bağırdı. Jandarma görevlileri sanığın ağzını kapatmaya çalıştı. Sanık, mahkeme kararıyla jandarma ekiplerince salondan çıkarıldı. Sanıkların serbest bırakılmasının ardından söz alan avukat Mürsel Yağcı, tarafsızlığını kaybettiğini öne sürerek hakimin reddini istedi.

RED HAKİMİN İSTEĞİ REDDİ Sanık salondan çıkarıldıktan sonra meydana gelen tüm olaylar duruşma tutanağına geçirildi. Hakim, sanığın sorgulanmasının tarafsızlığından şüphe uyandıracak bir eylem olduğunun doğru olmadığını, sanık avukatının ileri sürdüğü gibi bunun salonda çıkan bir arbede değil disiplini bozan bir olay olduğunu belirtti. Duruşmada “Hakimsen hükmünü bil” diye bağırdı. Poliste, sanığın kendisine müdahale eden kolluk kuvvetlerine sakin olmaları için daha da bağırarak mimiklerle müdahale ettiği, mahkemenin kolluk kuvvetlerinin salondan çıkarılmasına karar verdiği bilgisi geldi. Bu konunun hakimin tarafsızlığına gölge düşürecek bir eylem olarak gösterilmesinin anlaşılmasının mümkün olmadığını belirterek, hakimin reddi talebinin reddedilerek dosyanın Ankara ağır ceza mahkemesine gönderildiğini ifade etti. karar verilmiş. Mahkeme duruşmayı erteledi. AİLEDEN DUYURU

Yakınları, sanığın salondan çıktıktan sonra nezarethanede kötü muamele gördüğü ve göğsünün çatladığı teziyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Fesih dilekçesinde, zanlının duruşmanın ardından götürüldüğü cezaevinde hastaneye kaldırıldığı, sağlık durumu hakkında yeterli bilgiye ulaşılamadığı belirtilerek, hakkında soruşturma başlatılması talep edildi. “kötü muamele ve işkence” suçundan kimliği belirlenecek jandarma görevlileri tutuklandı. Aile ayrıca jandarmanın çocuklarının ‘kaçma girişimi’ hakkında asılsız bir tutanak tutarak hatayı örtbas etmek istediğini iddia etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu