Haber

CHP’li Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin kurnazlığı vatandaşları isyan ettirdi

Depremzedelerin tedavisinin ardından gündemden düşmeyen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, canı pahasına vatandaşları taciz etmeye devam ediyor.

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ), su tüketiminde kademeli sistem üzerinden yapılan faturalamada su sayaçlarını geç okuyarak vatandaşa üst düzey fiyatlandırma uyguluyor.

Bu da vatandaşları zor durumda bırakıyor. Vatandaşlar, elektrik faturalarında yapılan indirimin su faturalarına da uygulanması gerektiğini söyledi.

Vatandaşlar yüksek faturalardan dolayı mağdur olurken, bir yandan da kirli su nedeniyle elektronik eşyalarının zarar gördüğünü, hijyen ve sağlık açısından sıkıntıya düştüklerini ifade ettiler.

Hem kalitesiz hem de değerli su tüketiminden dolayı tepkilerini dile getiren vatandaşlar, yüksek fiyatlandırma nedeniyle faturalarının her ay elektrik faturasının iki katı geldiğini belirtti. Bir vatandaş, TESKİ’nin yüksek faturalarından dolayı sıkıntı yaşadıklarını belirtti.

“Bu beceriksiz yöneticileri nasıl tutacağız”

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı TESKİ, su sayaçlarını geç okuyarak vatandaşlara üst düzey fiyatlandırma uygulayarak su tüketiminde kademeli faturalandırma sistemi kullanıyor.

Normal şartlarda 30 günde okunması gereken su faturalarını TESKİ nedeniyle ikinci kademeden fatura ile karşılaşan vatandaşlar, “Bu kadar beceriksiz, beceriksiz yöneticileri nasıl kafamızda tutacağız? Bunları buraya kim koyuyor, kim tutuyor? Anlamak zor”TESKİ’nin 50 günde okuduğu yasa tasarılarına isyan ettiler.

TESKİ yöneticilerinin yıllardır herhangi bir analiz üretmediğini dile getiren vatandaşlar, “TESKİ’nin beceriksizliğinin ve ilgisizliğinin bedelini neden biz ödüyoruz? Bu TESKİ’yi yönetenler kendilerini çok akıllı da Tekirdağlıları bu kadar aptal mı sanıyorlar?”tepki gösterdi.

“Faturaları 50 günde okuyorlar”

Faturalarına üst düzey fiyatlandırma yapıldığını gören vatandaşlar, TESKİ yetkilileri ile görüşmek istediklerinde,

Ancak TESKİ iş bilmezliği nedeniyle 30 günde okunup faturalanması gereken su tüketimini 50 günde okuyunca ağır bir fatura çıkıyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni yönetenlerin yüzde 50’si tabanda yaşayan Çerkezköy’de bu duruma bir çözüm bulamamasını Kadir Albayrak Bey’in aklına ve vicdanına bırakıyoruz. bedelini ödet ve vatandaşa kendi beceriksizliğinin bedelini ödet” dedi.ifadesini kullandılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu