Haber

Castrol Ford Team Türkiye, Bodrum Rallisi’ne damgasını vurmaya hazır

Türkiye’ye Avrupa şampiyonluğunu kazandırarak adını tarihe yazdıran Castrol Ford Team Türkiye, dönemin ilk yarışı olan Bodrum Rallisi için hazırlıklarını tamamladı. Türkiye’nin en genç ralli takımı Castrol Ford Team Türkiye, dış tasarımları tamamen yenilenen güçlü Ford araçları ve yetenekli pilotları ile takım olarak çalışacak.

 

Türk motor sporlarında dönemin ilk sıralaması olan 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası, Bodrum Rallisi ile başlıyor. 2021 yılında en iyi spor etkinliği dalında jüri özel ödülünü alarak ‘ilk ödüllü ralli’ ünvanını kazanan organizasyon, üçüncü yılında 14-16 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Karya Otomobil Sporları Kulübü’nün (KAROSK) hazırlıklarını sürdürdüğü 2023 TOSFED Ralli Kupası’nın ilk yarışının start töreni, 14 Nisan Cuma günü saat 21:30’da Bodrum Belediye Meydanı’nda yapılacak. 70’e yakın takımın katılımıyla iki gün boyunca toprak zeminde koşulacak ralli, 16 Nisan Pazar günü bitirme töreni ve ödül töreni ile sona erecek.

Türkiye’nin ilk ve tek Avrupa şampiyonu ralli grubu Castrol Ford Team, genç pilotlar Ali Türkkan, Efehan Yazıcı ve Mert Yudulmaz’ın tamamen yenilenen Ford araçlarıyla bu yıl Türkiye’de yarışacak.

Genç sürücüler podyum için en güçlü adaylar

1999 doğumlu Ali Türkkan ve yardımcı pilotu Burak Erdener, bu yıl Ford Fiesta Rally3 koltuğunda yarışacak. Kariyerine pist yarışlarıyla başlayan ve şimdi 18 yaşında Türkiye Pist Şampiyonası’nı kazanan Türkkan, ralli sporunda Türkiye’nin gelecek vadeden yıldızları arasında yer alıyor. Castrol Ford Team Türkiye, iki yıl önce 2021’de Ali Türkkan ile Avrupa Ralli Kupası Gençler ve İki Çeker Şampiyonası’nı kazandıktan sonra bu yıl daha da büyük bir uluslararası başarıya imza atmayı hedefliyor.

2022 yılında takımına Türkiye Ralli Genç Sürücüler Şampiyonası’nı kazandıran genç pilot Efehan Yazıcı, ralli dünyasında iki çeker sınıfına hakim olan Ford’un yeni otomobili Ford Fiesta Rally4 ile yarışacak. Yazıcı’nın yardımcı pilotu, Castrol Ford Team Türkiye tarafından eğitilen Sevi Akal olacak. İkilinin bu yılki İki Tekerden Çekiş Şampiyonası’nda birinci olması bekleniyor.

Castrol Ford Team Türkiye’den birinci: Genç pilot ilk rallisine gidiyor

Kadrosunu daha da gençleştirerek yaş ortalamasını 21’e çıkaran Castrol Ford Team Türkiye, bu yıl bir ilke daha imza atıyor. Grup takımında yer alan Mert Yücel, ehliyetini birkaç ay önce almış ve şu anda ralli startı vermeyen bir pilot olarak öne çıkıyor.

Henüz 18 yaşında olan Mert Yücel, mesleğinin ilk rallisine Castrol Ford Team Türkiye pilotu olarak iki tekerlekten çekişli Ford Fiesta R2T ile katılacak. Tecrübeli isim Özden Yılmaz bu dönem Mert’in yardımcı pilotu olacak.

 

Türkiye’nin en genç ralli takımı Castrol Ford Team Türkiye, 26. döneminde 16. şampiyonluğu hedefliyor. Grup bu yıl Türkiye Ralli Şampiyonası’nın yanı sıra yurtdışındaki Dünya Ralli Şampiyonası’nda da Türkiye’yi temsil edecek.

Şampiyon pilot Murat Bostancı yine pilot koçluğu koltuğunda

Castrol Ford Team Türkiye’nin şampiyon pilotu Murat Bostancı, uzun yıllar Türkiye ve Avrupa’da edindiği deneyim ve bilgi birikimini takımın genç pilotlarına aktarmak için şimdi pilot koçu olarak çalışacak.

Türk ralli sporundaki genç yıldızlara destek olmak amacıyla 2020 yılında pilot kadrosunu tamamen yenileyen ve gençleştiren Castrol Ford Team Türkiye, geçtiğimiz yıl Bodrum Rallisi’ne tam kadro katılmıştı ve Gençler klasmanında grup podyuma çıkmıştı.

Başarılı bir 2022 ralli dönemi geçiren kadro; Türkiye Ralli Markalar Şampiyonası, Türkiye Ralli Genç Pilotlar Şampiyonası, Türkiye Ralli İki Sürüş Şampiyonası ve katıldığı diğer sınıflardaki podyumları ve birincilikleri ile dönemi geride bıraktı.

Genç pilot Ali Türkkan ve yardımcı pilotu Burak Erdener, 2022 yılında TOSFED’in desteğiyle Türk Milli Takımı olarak katıldığı FIA Motorsporları Oyunları’nda Türkiye’ye tek madalyayı kazandırmıştı.

Fiesta Rally Cup’a yoğun katılımla rekabet büyüyor

Bodrum Rallisi ile başlayan Türkiye’nin en uzun soluklu tek markalı ralli kupası Fiesta Rally Cup’ta bu yıl da Ford markasını tercih eden sporcular, profesyonel imkanlarla oldukça rekabetin yoğun olduğu bir ortamda mücadele edecekler.

Tüm branşlardan ralli sürücülerine açık tek marka kupası olan ve hem iki çeker hem de dört çeker Ford Fiesta ralli otomobillerinin yer aldığı düzenlemedeki rekabetin bu yıl yoğun tempo nedeniyle çok daha üst seviyelere çıkması bekleniyor. katılım.

Castrol Ford Team Türkiye, dünyada ralli sporunun geleceği olarak görülen 4 çeker Rally3 kategorisinde 10 araçla Fiesta Rally Cup’ta mücadele edecek. Türkiye, dünya çapında Rally3 sınıfında en çok aracın yarıştığı ülke konumunda.

 

Petrol Ofisi Maxima 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası Takvimi:

  • 14 -16 Nisan Bodrum Rallisi
  • 20-21 Mayıs Yeşil Bursa Rallisi
  • 10- 11 Haziran Eskişehir Rallisi
  • 2-3 Eylül Kocaeli Rallisi
  • 30 Eylül – 1 Ekim İstanbul Rallisi
  • 28-29 Ekim 100. Yıl Rallisi
  • 18- 19 Kasım Ege Rallisi

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu