Haber

Borç Yapılandırma Süresi Uzatıldı

7440 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun kapsamında getirilen Amme Alacaklarının Yeniden Yapılandırılması uygulamasında süre 1 ay uzatıldı.

7440 sayılı Kanun kapsamında getirilen kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması uygulamasında süre uzatıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan süre uzatımına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararına göre; Kanunda öngörülen başvuru, bildirim ve beyan süreleri 30 Haziran’a, ilk taksit ödeme süreleri ise 31 Temmuz’a kadar uzatıldı.

BAŞVURU 30 HAZİRAN, İLK TAKSİT ÖDEME 31 TEMMUZ’A KADAR UZATILDI

İnegöl Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “7440 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun kapsamında, daha önce Cumhurbaşkanı kararına göre yeniden yapılandırma için son tarih 31 Mayıs olarak duyurulmuştu; Kanun kapsamında başvuru, bildirim ve beyan süreleri 30 Haziran 2023 tarihine, bu başvuru, bildirim ve beyannameye ilişkin ilk taksit ödeme süreleri ise 31 Temmuz 2023 tarihine kadar uzatılmıştır.

KONFİGÜRASYONDAN KİMLER FAYDALANIR?

İnegöl Belediyesi, 7440 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkında Kanun kapsamında mağduriyet yaşamamak adına vatandaşları işlemleri son güne bırakmamaya davet etti. İnegöl Belediyesi’ne; Emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, reklam vergisi, gelir vergisi, kira borcu ve idari para cezalarını içeren yapılandırmadan yararlanmak isteyen vatandaşlar, tahsilat hizmetlerine başvurabilecek. İnegöl İlçesi sınırları içerisinde emlak vergisi (konut, işyeri, arsa, arsa), çevre temizlik vergisi, reklam-reklam vergisi ve gelir vergisi, kira borcu ve idari para cezası borcu olan tüm gerçek ve tüzel kişiler yapılandırmadan yararlanabilecek. .

ÇEVRİMİÇİ ÖDEME KOLAYLIĞI

Öte yandan belediye ile ilgili ödemelere ilişkin borç ödeme işleminin e-belediye ve e-devlet üzerinden online olarak yapılabileceği hatırlatıldı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

calajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu