Haber

Bodrum’da inşaat yasağına uyulmuyor: 293 şantiyeye işlem yapıldı

Selçuk Arslan

BODRUM –15 Mayıs’ta başlayan inşaat yasakları kapsamında Bodrum’da denetimler yapıldı. Turizm faaliyetlerinin yoğunlaştığı Ege Bölgesi’nde ‘ağır iş makineleriyle yapılan inşaat işlerinin yapılmamasına’ yönelik yasak kararı alındı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 10.03.2015 tarih ve 03 sayılı genelgesi ile 15 Mayıs-15 Ekim tarihleri ​​arasında hayata geçirilen.

Ancak ilçe genelinde birçok şantiyede inşaat faaliyetlerinin devam etmesi Bodrum halkının tepkisine neden oldu. Bu tepkiler üzerine Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri inceleme yaptı.

Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yatırım ve İşletmeler Şube Müdürlüğü’nün 4 Mayıs 2023 tarih ve 3746574 sayılı yazısına göre “gürültü, çirkin görüntü ve çevre gibi olumsuz etkileri olan ağır nakliye, hafriyat ve harçlı inşaat faaliyetleri için gerekli” Bodrum’da yapılan inşaatlarda kirlilik”. tedbirler istendi. Bu doğrultuda çalışmalarına hemen başlayan gruplar, tespitler sonucunda usulsüz iş yapan ve yapı sirkülerine uymayan 293 firma hakkında işlem yaparken, Kabahatler Kanunu’na göre cezai işlem uyguladı.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, rutin kontrollerinin yanı sıra vatandaşlardan gelen şikayetleri de değerlendirirken, yasağı ihlal eden, kurallara uymayan, işine karışmayan firmaların inşaatlarını da mühürlemeye devam edecek.

CEZALAR SAVUNMA DEĞİLDİR

Verilen para cezalarının caydırıcı olması açısından artırılması gerektiğini belirten Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, bazı firmaların grupların yaptığı kontrollerin ardından yaptıkları mühürleme işlemlerine rağmen ısrarla kaba inşaat faaliyetlerini sürdürmeye çalıştıklarını belirterek, belediye gruplarının kendi yetkileri dahilinde sıkı bir denetim gerçekleştirdiklerini söyledi. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu