Haber

Bakan Kasapoğlu: Artık spor ülkesiyiz (2)

KATILIM ULUSLARARASI AÇILIŞ

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun Burdur’da düzenlediği Strateji Araştırma Çalıştayı’na katılan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Mehmet Akif Üniversitesi (MAKÜ) İstiklal Yerleşkesi’nde yapımı tamamlanan Kredi ve Yurtlar Kurumu Kız Öğrenci Yurdu’nun açılışını yaptı. Bakan Kasapoğlu, yurdun açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi kampüsünde yer alan bu şirin üniversitemizin kampüsünde bulunan yurtlarımıza bir yenisini daha ekliyoruz. 1900 kişilik yurdumuzun başta üniversitemiz öğrencileri olmak üzere şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. hayal bile edemiyorlar bunun hesabını bile yapmıyorlar ama biz sadece bir hafta Osmaniye’de 1300 kişilik yurdumuzu açtık ondan bir gün önce Uşak’ta 2 bin 500 kişilik yurdumuzu açtık o da kız öğrenci yurduydu yurt Burada da 1900 kişilik bir yurt var.Bunun için bir hafta-10 günlük süreçte 5 binin üzerinde kapasiteyi ülkemize kazandırdık.Biliyorsunuz bu yıl 850 bin kapasiteye ulaştık, 800’den fazla yurt.”

Açılışın ardından Bakan Kasapoğlu, Burdur Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde görev yapan antrenörlerle Safahat Kız Öğrenci Yurdu salonunda bir toplantı gerçekleştirdi. Kasapoğlu, programlarının ardından karayoluyla Ankara’ya döndü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu