Haber

Vali Tanrısever, tarihi Sarıçiçek Köyü Odalarında incelemelerde bulundu

Vali Tanrısever, tarihi Sarıçiçek Köyü Odalarında incelemelerde bulundu

GÜMÜSHANE – Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, köy ziyaretleri kapsamında gittiği Sarıçiçek Köyü’nde yaklaşık 150 yıllık geçmişiyle ziyaretçilerin ilgisini çeken tarihi Sarıçiçek Köyü Odalarını ziyaret ederek, buranın açılması için çalışmalar yapılacağını söyledi. turizm potansiyelini artırmak.

Köy ziyaretleri kapsamında Gümüşhane merkezde 2 bin 80 metre yükseklikteki Sarıçiçek köyüne giden Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, 150 yıllık tarihi Sarıçiçek Köyü Odalarında incelemelerde bulundu. Vali Tanrısever, kündekari işlemeleriyle Türk mimarisinin örneklerini sergileyen köy odalarının korunarak günümüze kazandırıldığını, sanat eseri olarak nitelendirilen köy odalarının turizm potansiyelinin artırılmasına yönelik çalışmalar yapılacağını belirtti. halk sanatı ve ahşap oymacılığının tüm zarafetini günümüze taşıyor.

“Bunu sadece Gümüşhane için değil Türkiye için de fiyatlandırmaya çalışacağız.

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, binaların orijinalliğini koruduğunun altını çizerek, “Yaklaşık 150 yıllık geçmişi olan Sarıçiçek köy odalarındayız. Geçmişte burada beylerin misafirlerini ağırladığı ve güzel bir konaklama sağladığı köy odalarıydı. misafirlerine özel ahşap oymaları ve aradan geçen 150 yıla rağmen orijinalliğini koruyan yapısıyla misafirlerin beğenisini kazanıyor.” Bu köy adalarını nasıl yaşatabiliriz, bu odaları kentimizin ve bölgemizin turizmine nasıl kazandırabiliriz, bunun cevabını bulmaya çalışacağız. Mülkiyetle ilgili küçük zorluklar var. Umarım vatandaşlarla orta yol bulunur ve Sarıçiçek Köy Odaları sadece Gümüşhane için değil Türkiye için de bir kazanç olur. “Bunu gerçekleştirmeye çalışacağız” dedi.

“Daha fazla ziyaretçinin gelmesini istiyoruz”

Sarıçiçek Köyü Muhtarı Salim Gündüz, köy halkı olarak tarihi odaların korunması için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, “Sarıçiçek Köy Odaları 150 yıllık geçmişi olan odalardır. Bu odalar tamamen misafir ağırlamak için yapılmıştır. Şaban ve Hacı Ömer Ağa tarafından yaptırılmıştır. Burada tamamen ahşaptır. Oyma kullanılmıştır. Yıllardır ayaktadır ve biz de onu korumak için elimizden geleni yapıyoruz. Bugün Sayın Valimiz ile görüştük ve orada olacağız. Bu konuda çalışma yapın. Geçen yıl burayı 5 binden fazla kişi ziyaret etti, bunun 10-15 bine çıkmasını istiyoruz. Daha fazla misafir görmek isterim. “Sizi bekliyorum, hizmet bizden, ziyaret” sendendir” dedi.

Ziyaretler kapsamında Söğütağıl ve Yayladere köylerini de ziyaret eden Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, vatandaşlarla sohbet ederek taleplerini dinledi.

haber-seben.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu