Haber

PFDK’dan Galatasaray’a ceza!

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Kayserispor maçında taraftarların sebep olduğu saha olayları ve taraftarların sebep olduğu çirkin ve kötü tezahüratlar nedeniyle Galatasaray’a 126 bin TL para cezası verdi.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun aldığı karar şöyle:

“1- YUKATEL KAYSERİSPOR-GALATASARAY A.Ş. Spor Toto Büyük Lig maçına ilişkin 20.10.2022 tarih ve 265E -370K sayılı kararın iptaline ve belgenin PFDK’ya gönderilmesine karar verildi. Savunmanın Kurulumuza sunulduğu Tahkim Kurulu kararında kabul edilmiş olmakla birlikte, dosya üzerinde Kurulumuzca yapılan incelemede; Tahkim Kurulu kararına konu olan ve PFDK’ya iletildiği iddia edilen savunmanın faks onayında rastgele bir amaç numarası bulunmadığı, amaç numarasına “bilinmeyen” yazıldığı belirlendi. Kulübün savunmasının olmadığı belirlendi. Yönetim kurulumuzun e-posta adresine kulüp tarafından gönderilen herhangi bir savunma tarafımıza ulaşmamıştır. Kurulumuz nezdinde herhangi bir savunma bulunmadığından Hakem Kurulu kararı gereğince 20.12.2022 tarihinde kulüpten savunma istenmiş, savunma incelenmiş ve aşağıdaki şekilde karar verilmiştir. Spor Toto Üstün Lig maçında taraftarlarının sebep olduğu saha olayları nedeniyle 56.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılan,

Aynı maçta GALATASARAY A.Ş. taraftarlarının yaptığı çirkin ve kötü tezahüratlar ve konuk kulüp olduğu maçta aynı sezon 3. kez bu eylemin gerçekleştirilmesi nedeniyle, 53. /2 FDT. FDT’nin 53/3 maddesine göre 70.000.-TL PARA cezası ile cezalandırılır. GUEST TRIBUNE GÜNEY ÜST B blokta uygunsuz ve kötü tezahürat yapan seyircilerin elektronik bilet kartları bloke edilerek misafir kulüp oldukları bir sonraki maça girmelerinin engellenmesine karar verilmiştir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu