Teknoloji

Outlook Şifresi Nasıl Değiştirilir? İşte Başvurabileceğiniz Tüm Yöntemler

Dünyanın en bilinen bilişim işlem şirketlerinden biri olan Microsoft’un başta Windows işletim sistemi ve Office uygulamaları olmak üzere pek çok farklı hizmetini kullanabilmek için Hotmail veya Outlook uzantılı bir e-posta adresine ihtiyacınız var. Outlook uzantısı e-posta adresiniz, Microsoft hesabınız için temel oturum açma olduğundanGüçlü bir parolaya sahip olmak son derece değerlidir.

Zamanında belirlediğiniz bir parolanın artık iyi olup olmadığını bilmiyorum diyorsanız, hızlı bir şekilde Outlook parola değiştirme sürecini takip edin ve kendinize özel bir parola belirleyin. Şifrelerde doğum yılı ve isim gibi genel olarak bilinen bilgilerin kullanılması riski yüksek olduğundan şifrenizi güçlendirmeniz gerekmektedir. Gelin Outlook şifresi nasıl değiştirilir?Daha yakından inceleyelim ve onu nasıl uygulayabileceğinizi görelim.

Outlook şifresi nasıl değiştirilir?

  • Yöntem 1:Outlook.com’da Outlook parolasını değiştirme
  • Yöntem #2:Mobilden Outlook şifresini değiştir
  • Yöntem #3:Android ve iOS taşınabilir uygulamasından Outlook şifresini değiştirin

Yöntem #1: Outlook parolasını Outlook.com aracılığıyla değiştirin:

  • Aşama 1:Buradaki iletişim aracılığıyla Microsoft web sitesini açın ve Outlook bilgilerinizle oturum açın.
  • Adım 2:Üst araç çubuğundaki Güvenlik seçeneğine tıklayın.
  • Aşama 3:Parola Güvenliği’ne tıklayın.
  • Adım #4:Mevcut şifrenizi girin.
  • Adım 5:Yeni şifrenizi giriniz.
  • Adım #6:Güvenlik kodunu girin.
  • Adım #7:Kaydet’e tıklayın.

Adım #1: Microsoft web sitesini açın ve Outlook kimlik bilgilerinizle oturum açın:

Öncelikle Outlook hesabınız yani Microsoft hesabınız ile ilgili tüm işlemleri gerçekleştirebileceğiniz account.microsoft.com adresine ulaşmak için, login.live.com/login.srf adresinden giriş yapmalısınız. Bunun için Outlook uzantılı e-posta adresinize ve bu hesabın şifresine ihtiyacınız var. İki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirdiyseniz, sizden bir kod istenebilir.

Adım #2: Üst araç çubuğundaki Güvenlik seçeneğine tıklayın:

Outlook hesap bilgilerinizle giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkacak Microsoft Hesabı sayfanız görünecektir. Bu sayfada Microsoft hesabınız ile ilgili her türlü işlemi yapabilir, her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz. Outlook şifre değiştirme işlemine devam etmek için ekranın üst kısmında yer alan araç çubuğunda yer alan Güvenlik sekmesine tıklamanız gerekmektedir.

Adım #3: Parola Güvenliğine tıklayın:

Microsoft Hesabı ana sayfasının üst araç çubuğundaki Güvenlik sekmesine tıkladığınızda, Karşınıza hesabınızın güvenliği ile ilgili yapabileceğiniz işlemlerin olduğu bir sayfa çıkacaktır. Burada; Login Activity, Password Security, Advanced Security Options, Stay Faithful with Windows seçeneklerinin ortasında yer alan Password Security seçeneğine tıklayarak Outlook şifre değiştirme işlemine devam edin.

Adım #4: Mevcut şifrenizi girin:

Microsoft Güvenlik sayfasından Parola Güvenliği seçeneğine tıkladığınızda doğrudan Parolanızı Değiştirin sayfası açılacaktır. Burada yapmanız gereken ilk şey mevcut Outlook şifrenizi girmek. Parolanız tarayıcınızda kayıtlıysa, doğrudan görünebilir. Değilse, mevcut Outlook şifrenizi küçük harf ve büyük harf duyarlılığına dikkat ederek girin.

Adım #5: Yeni şifrenizi girin:

İşte Outlook şifre değiştirme işleminin en değerli noktasına, yeni şifre belirlemeye geliyoruz. Yeni şifreniz aslında mevcut şifrenizle tam olarak aynı olamaz. Parolanız doğum tarihinizi veya adınızı içermemelidir. Noktalama işaretlerini ve sayıları ekleyin. Büyük ve küçük harfleri kullanmaktan çekinmeyin. Bu nedenle, mümkün olduğunca benzersiz bir şifre belirlemeniz gerekir. En az 8 karakter olmalıdır.

Adım #6: Güvenlik kodunu girin:

Bu adım her kullanıcı için geçerli olmayabilir ancak tekrar açıklayalım. İki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştiren kullanıcılar Ayrıca, yeni bir cihazda hesaplarına giriş yaptıklarında olduğu gibi, Outlook parola değiştirme işlemi sırasında da bir kod alırlar. Bu kod farklı bir e-posta adresine veya cep telefonunuza SMS olarak gelebilir. Bu kodu girerek işleme devam edebilirsiniz.

Adım #7: Kaydet’e tıklayın:

Adım adım gittik ve sonunda son adıma geldik. Sayfanın alt kısmında bulunan Kaydet butonuna basmadan önce mevcut şifrenizi doğru girdiğinizden emin olunuz. Ardından yeni şifrenizi kontrol edin. Gerekirse not alın. Tüm bilgileri doğru girdiğinizden emin olduktan sonra Kaydet’e tıklayın. Dilerseniz “72 günde bir parolamı değiştirmem gerekiyor” seçeneğini onaylayarak çok daha güvenli bir Outlook deneyimi yaşayabilirsiniz. İşlem tamam.

Yöntem #2: Outlook parolasını mobilden değiştirin:

  • Aşama 1:Buradaki iletişim aracılığıyla Microsoft web sitesini açın ve Outlook bilgilerinizle oturum açın.
  • Adım 2:Üst araç çubuğundaki üç nokta düğmesine ve ardından Güvenlik sekmesine dokunun.
  • Aşama 3:Parola Güvenliği seçeneğine dokunun.
  • Adım #4:Mevcut şifrenizi girin.
  • Adım 5:Yeni şifrenizi giriniz.
  • Adım #6:Güvenlik kodunu girin.
  • Adım #7:Kaydet üzerine dokunun.

Outlook şifre değiştirme işlemini mobilden, Outlook şifre değiştirme işlemini masaüstünden yapma Genelde aynı adımlardan oluşur. Yalnızca alan kısıtlamaları nedeniyle üst araç çubuğundaki tüm sekmeler görünmez. Taşınabilir internet tarayıcınızda Microsoft web sitesini açtıktan sonra denetimli formdaki adımları takip edebilirsiniz.

Yöntem #3: Outlook parolasını Android ve iOS taşınabilir uygulamasından değiştirin:

  • Aşama 1:Outlook taşınabilir uygulamasını cihazınıza indirin.
  • Adım 2:Hesap bilgilerinizle oturum açın.
  • Aşama 3:Uygulamanın Ayarlar sayfasını açın.
  • Adım #4:Parola Güvenliği seçeneğine dokunun.
  • Adım 5:Mevcut şifrenizi girin.
  • Adım #6:Yeni şifrenizi giriniz.
  • Adım #7:Güvenlik kodunu girin.
  • Adım #8:Kaydet üzerine dokunun.

Android veya iOS işletim sistemine sahip taşınabilir cihazlarınızda kullanabilirsiniz. Outlook taşınabilir uygulaması aracılığıyla Outlook şifre değiştirme işlemi için Sadece yukarıdaki adımları izleyin. Adım başlıkları kullandığınız cihaza göre değişiklik gösterebilir ancak genel olarak benzer başlıklarla karşılaşacaksınız.

Outlook parola değiştirme işlemi sırasında dikkat edilmesi gerekenler:

Outlook parola değiştirme işlemi ile diğer uygulamalardaki parola değiştirme işlemi birbirine çok benzer. Şifre değiştirme işlemi öncesinde güvenlik amacıyla şifre ya da kod istenebilir. Önemli olan yeni şifrenizi benzersiz ve güçlü bir şekilde belirlemenizdir. Farklı hesaplarda kullandığınızdan farklı bir şifre belirlemeniz önerilir. Büyük harf, küçük harf, noktalama işaretleri ve sayıları kullanmaktan çekinmeyin. Unutmaktan korkuyorsanız, eski moda bir kağıda yazın, dijital kayıtlardan daha güvenilir olacaktır.

Microsoft hesabınıza bağlı Outlook şifre değiştirme işlemi nasıl yapılır? sorusuna cevap vererek uygulayabileceğiniz tekniklerden bahsettik. İşlemler sırasında herhangi bir sorun yaşarsanız mutlaka Microsoft Supplement ekibi ile iletişime geçin.

bogazliyanhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu