Haber

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı Gerçekleşti !

Eğitim iş kolundaki sendikaların reaksiyon gösterdiği Öğretmenlik Meslek Basamakları Yazılı Sınavı (Uzman Öğretmenlik), 19 Kasım günü gerçekleşti. Bir sendika öğretmenlerin yüzde 96’sının imtihana giriyor olmasının imtihanı onayladığı manasına gelmeyeceğini açıkladı. Öğretmenlik Meslek Basamakları Yazılı İmtihanı hakkındaki gelişmeler merakla bekleniyor.

Kariyer Basamakları Yazılı İmtihanı (Uzman Öğretmenlik) İştiraki Nasıl Oldu ?

Eğitim iş kolundaki sendikaların birtakım unsurlarına yahut tümden karşı çıktığı Öğretmenlik Meslek Basamakları Yazılı İmtihanı (Uzman Öğretmenlik), 19 Kasım tarihinde gerçekleşti. Türk Eğitim Sen Genel Lideri Talip Geylan tarafından yapılan açıklamada, “İptali istemiyle yargıya taşıdığımız hususlara dair makul bir karar en kısa zamanda verilir ve bu sorun kökten çözülür” sözlerine yer verildi. Türk Eğitim-Sen Genel Lideri Talip Geylan, yarın gerçekleşecek olan Meslek Basamakları İmtihanı için öğretmenlere muvaffakiyetler dileyerek, MEB’e bir kez daha çağrı yaptı.  Kariyer başvurusu yapmış olan 614 bin öğretmenin tek bir adedinin dahi mağdur edilemeyeceğini öne süren Lider Geylan, “2005’ten beri gereksizliğini vurguladığımız, karşı durduğumuz, iptali için demokratik ve hukuki mücadelesini yürüttüğümüz Kariyer Basamakları Sınavı ikinci kez yapılacak. Öncelikle sınava girecek meslektaşlarıma başarılar diliyorum. Ve Milli Eğitim Bakanlığına da bir çağrıda bulunuyorum” dedi.

614 Bin Öğretmen Meslek Başvurusu Yaptı

“Kariyer başvurusu yapmış olan 614 bin öğretmenden bir tanesi dahi mağdur edilemez” diyen Geylan, “Bir kez daha ifade ediyorum ki; Başvuru koşullarını taşıyan öğretmenlerin %96’sının sınava giriyor olması, sınavı onayladığı anlamına gelmez. Bu iş sınavla olmaz ! Uzman/Başöğretmenlik, hizmet yılı esasına göre belirlenmelidir. Dilerim, iptali istemiyle yargıya taşıdığımız hususlara dair makul bir karar en kısa zamanda verilir ve bu sorun kökten çözülür” biçiminde konuştu (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu