Haber

İzmir’de düzenlenen 9 Eylül İzmir Yarı Maratonu büyük heyecana sahne oldu.

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yılı anısına düzenlenen 11. Ülkelerarası 9 Eylül İzmir Yarı Maratonu büyük heyecana sahne oldu. Genel klasmanda dereceye girenlere ödüllerini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Türkiye Atletizm Federasyonu Lideri Fatih Çintimar verdi. 2.500 kişinin yarıştığı maratonda Türk erkeklerde Ramazan Baştuğ, kadınlarda ise Bahar Atalay birinci oldu.

Erkekler genel klasmanda altın madalyayı Kenyalı Frankline Keitanyi kazanırken, Kenyalı Meshack Kimutai Kibil ikinci, Ramazan Baştuğ ise üçüncü oldu. Kadınlarda ise Kenyalı Ivyne Jeruto Lagat birinci, Bahar Atalay ikinci ve Dilan Atak üçüncü oldu. İzmirliler, yarış rotası boyunca maratona katılan sporculara alkışlarla destek verdi. Yarışı İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay da koştu.

ÖDÜLLERİ SOYER’E VERDİ

Cumhuriyet Meydanı – İnciraltı-Cumhuriyet Meydanı güzergahındaki yarı maraton koşusunda, genel klasman kadın ve erkek, genel klasman Türk erkek ve kadın sporcuların yanı sıra 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55 -59 ve 60-64 yaş grubu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye Atletizm Federasyonu Lideri Fatih Çintimar, İzmir Gençler ve Sporİl Müdürü Murat Eskici, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, İzmir Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Hakan Orhunbilge, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ersan Odaman.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Hakan Orhunbilge, 11’incisi düzenlenen 9 Eylül Yarı Maratonu’nun heyecanını yaşadıklarını belirterek, “İzmirliler yine büyük bir coşkuyla koştu. Yarı maraton 2 binin üzerindeydi. Hoş görüntüler oluştu.”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ersan Odaman, “9 Eylül’ü yarı maratonla taçlandırdık. Artık tüm hazırlıklarımız İzmir Maratonu için olacak.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu