Haber

İzmir Halkapınar-Otogar metrosu için ayrılan bütçe tepki çekti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 10 yıl önce İzmir’de yapmayı vaat ettiği Halkapınar-Otogar metrosu için 11’inci yılda 3 bin TL bütçe ayrılmasına tepki gösterdi. Aslanoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “AKP hükümeti henüz çalışmalarına başlamadığı projeye bu yıl 3 bin lira kaynak ayırdı. AKP’nin İzmir sevgisi ve yatırımı işte bu kadar.”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Halkapınar-Otogar metrosu için 10 yıldır herhangi bir adım atmıyor. Resmi Gazete’de yayımlanan 2024 Yılı Yatırım Programının kabulü ve uygulanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararına göre, bu yıl metro sınırının inşası için Bakanlık bütçesinden sadece 3 bin TL ödenek ayrıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Onlar yapamıyorsa yapsın, en azından biz yapacağız” diyerek hükümeti davet ederken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Lideri Şenol Aslanoğlu da konuyla ilgili açıklama yaptı. .

“İZMİR’DE HAYALLER DEVLET, GERÇEKLER METROYA 3 BİN LİRA KAYNAK”

X (Twitter) hesabından açıklama yapan Aslanoğlu, şunları söyledi:

“İzmir Halkapınar-Otogar metrosunun yapımını büyük reklam ve duyurularla üstlendiğini açıklayan AKP hükümeti, henüz çalışmalarına başlamadığı projeye bu yıl 3 bin lira kaynak ayırdı. AKP’nin İzmir’e olan sevgisi ve yatırımı o kadar. AKP hükümetinin İzmir’de toplam 10 ayrı projesi var. “Projeye 1.000 lira ile 5.000 lira arasında bir bütçe ayrıldı. Bu İzmirlilerin aklıyla dalga geçmektir. Bu İzmir’e göz ucuyla bakmak ve bedelini ödetmektir. Takdir İzmir halkına aittir. İzmir’de hayaller devlet, gerçekler ise metroya 3 bin liralık kaynak.”

Aslanoğlu’nun paylaşımında AKP hükümetinin İzmir’deki projelere ayırdığı bütçelerin listesi de yer aldı. Listede yer alan projeler şu şekilde:

– Halkapınar-Otogar metro projesine 3.000 TL

– Ödemiş-Kiraz demiryolu ÇED – Etüt – Proje danışmanlığı ve kontrollük amaçlı yüksek standartlı 30 kilometre demiryolu işleri için 1.000 TL

– Selçuk-Ortaklar yeni demiryolu ve 2. sınır imalat işleri için 1.000 TL

– İzmir Limanı Modernizasyonu bakım, onarım, inşaat, makine, ekipman, rıhtım bakım ve onarımı, üst yapı işleri için 5.000 TL.

– 1019 numaralı rıhtım gecikmesi 1.000 TL

– Liman yaklaşım kanalının taranması için 1.000 TL

– Konteyner köstebeği yapımı için 1.000 TL

– Liman sahası ve çevresinin rehabilitasyonu 1.000 TL

– Makine ve teçhizat rıhtım bakım, onarım, tarama ve üstyapı işleri için 1.000 TL

– Urla Çeşme Devlet Yolu’nun 11 kilometresi bask, 37 kilometresi bsk işi için 1.000 TL.

pamukova-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu