Yaşam

Gelinim Mutfakta Ankara Kızartması Tarifi: En Lezzetli Ankara Kızartması Nasıl Yapılır, Malzemeler Nelerdir?

Kanal D ekranlarının vazgeçilmez yapımlarından biri olan Gelin Mutfağı seyircilerin beğenisini kazanmaya devam ediyor. Birbirinden lezzetli yemeklerin tanımlarının yapıldığı yarışmada heyecan ve karmaşa bitmiyor. Mutfağa meraklı olanlar Nedime Mutfağı programından özgün tarifler deneyebilir ve alabilirler. Yarışın son bölümünde verilen tanım ise Ankara Kızartması oldu. Peki Ankara Kavurması nasıl yapılır? Ankara Kavurma Aletleri Nelerdir?

İşte en lezzetli Ankara Kavurmasının tarifi…

Ankara Kavurma Araçları:

  • 500 gr kıyma

  • 5 arpacık soğan

  • 2 diş sarımsak

  • 1 domates

  • 4 yeşil biber

  • 3 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 yemek kaşığı domates salçası

  • Tuz

  • Karabiber

Ankara Rostosu Tanımı: Ankara Rostosu Nasıl Yapılır?

  • Kuşbaşı etleri küçük parçalar halinde doğrayın ve sacın içine koyun.

  • Etler suyunu bırakıp çekene kadar kısık ateşte pişirin.

  • Sarımsakları ince ince doğrayın.

  • Suyunu çeken etlerin üzerine soğanlarınızı ekleyin ve kavurun.

  • Ardından tavaya tereyağını ekleyin.

  • Soğanlar öldükten sonra ince halkalar halinde doğradığınız biberleri tavaya ekleyin.

  • 5 dakika pişirdikten sonra kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğradığınız domatesleri tavaya ekleyin.

  • Birkaç dakika kavurma işlemine devam ettikten sonra tuz ve karabiberi ekleyip tencerenin kapağını kapatın.

  • Ocağın altını kısın ve bu şekilde domatesler suyunu çekene kadar pişirin.

  • Domatesler suyunu tamamen çektikten sonra yemeğiniz hazır.

4 gelinin yaptığı Ankara Kızartmalarını tadan Nurgel Ergin, sunulan tabaklara farklı puanlar verdi.

Ankara Kavurması tanımında en yüksek puanı Gamze aldı. Gelin evinde Gamze 5 puanı toplamayı başarırken, en düşük puanı 1 puanla Suzan aldı.

haber-bornova.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu