Haber

Gebze’deki Ailem Kocaeli Toplantısı’na yoğun ilgi

Büyükşehir Belediyesi, Ailem Kocaeli Buluşmaları kapsamında yazar M. Barış Muslu’yu Gebze Osman Hamdi Beyefendi Kültür Merkezi’nde ağırladı.

Gebze’deki Ailem Kocaeli Toplantısı’na yoğun ilgi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, milli ve manevi değerlerimiz doğrultusunda toplumsal gelişmeyi ve aile olma/aile kalma süreçlerini destekleyen kadın, aile ve çocuk merkezli çalışmalar yürütmeye devam ediyor. Bu kapsamda bireylerin bedensel, ruhsal ve sosyal açıdan sağlıklı gelişimini desteklemek, toplumsal katılım ve farkındalığı artırmak amacıyla eğitim, seminer ve sohbet programları düzenlenmektedir. Ailem Kocaeli Buluşmaları’nda yazar M. Barış Muslu, ‘Travmasız Aile’ konusunda Gebzelilerle bir araya geldi.

STRESTEN UZAK DURUN

Konuk yazar Muslu, ‘Günlük hayatta yaşadığınız zorluklar sizi hasta ediyor değil mi?’ dedi. Sorunun çözümü olarak gerilimden kaçınılması gerektiğine dikkat çekti. Yoğun bir katılımla gerçekleşen programa Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürü Nagehan Malkoç ve Anne Kent aileleri katıldı. Muslu, “Yaşananların çoğu travmatik olaylarla ilgili. İnsan beyninin kilit taşları vardır. Bu kilit taşlarını eleştirmek yerine doğruları söylemek, hatta göstermek gerekiyor. “Beyindeki o kilit taşları mevcut sistemdeki anlatılarla çözüm üretiyor” dedi. Etkinlikte veliler semineri dinlerken, çocuklar da dindar çocuklar alanında uzman eğitmenler eşliğinde film izleyerek keyifli vakit geçirme şansı yakaladı.

 

AİLEM KOCAELİ TOPLANTILARI

Kadın, aile ve çocuklara yönelik söyleşiler ve diğer etkinlikler hakkında detaylı bilgi için 318 27 25’i arayabilirsiniz.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu