Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan depremzedelere seslendi: AFAD’a hak sahipliği başvuruları e-Devlet üzerinden de yapılacak

Adıyaman’dan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kahramanmaraşİçeride bağlantıları vardı. Kalabalığa açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzede vatandaşları müjdeledi.

“HAK MÜLKİYET BAŞVURULARI E-DEVLET’TEN YAPILABİLİR”

Depremde evini kaybeden vatandaşlara yeni tesislerin kazandırıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tabii ki köy evlerini de etaplar halinde teslim edeceğiz. Bugünden itibaren AFAD’a hak sahipliği başvuruları e-Devlet üzerinden yapılabilecek. ” söz konusu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Felaketin ilk anından itibaren devlet ve millet olarak tüm imkanlarımızı seferber ettik. İlk günlerde yıkım alanının genişliğinden dolayı bazı aksaklıklar yaşansa da kısa sürede depremzede olan kardeşlerimize teşekkürlerimizi sunduk.

“DEPREM BÖLGESİNDE KALICI KONUT YÜKSELİYOR”

Dünya tarihinin en büyük arama kurtarma, yardım ve yeniden inşa operasyonlarından birini gerçekleştirdik. Bugüne kadar deprem bölgesinde görev alan işçi sayısı 650 bine ulaştı. Yurt dışından ve ülkemizin çeşitli yerlerinden gelen 35 bin arama kurtarma çalışanı haftalarca çalıştı, enkaz altında kalan son umudu yaşamaya çalıştı. Kendi şehirlerinde kalan yaklaşık 3 milyon kardeşimize kurduğumuz 905 bini aşkın çadır ve 112 bini aşkın konteynerde barınma sağladık. Kendi ihtiyaçlarını karşılayacak olanlara kira ve yer değiştirme yardımı ile destek olduk. Yıkılan binaların enkazını kaldırdık ve hasar gören binaları yeniden yapılanma kapsamına aldık. Zemin etüdü biten yerlerde hızlıca temellerini attık. Hatta bayramda inşaatı biten ilk köy konutlarını teslim ettik. Şu anda deprem bölgesinin her yerinde kalıcı konut silüetleri yükselmeye başladı.

“KAHRAMANMARAŞ’ta 70 bin katılımcı var”

Bugün Kahramanmaraş 70 bin katılımcı var. Önümüzdeki Ekim-Kasım ayları ile birlikte daimi konutları hak sahiplerine teslim etmeyi planlıyoruz. Ulaştırma Bakanlığı Elbistan-Malatya yolunun ihalesini pazartesi günü yapıyor. 14 Mayıs’ta Kahramanmaraş olarak bana verdiğiniz yüzde 72’lik destek için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Aday ve parti ayrımı gözetmeksizin, yaşadıkları acı kayıplara rağmen milli iradenin gücüne sahip çıkarak sandık başına gidenlere teşekkür ediyorum. Cumhur İttifakı olarak mecliste 322 oyla çoğunluğu sağladık.

“DEPREM MAĞDURLARINA YAPMADIK, KABA BIRAKMADILAR”

14 Mayıs’ta Kahramanmaraş olarak bana verdiğiniz yüzde 72’lik destek için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Aday ve parti ayrımı gözetmeksizin, yaşadıkları acı kayıplara rağmen milli iradenin gücüne sahip çıkarak sandık başına gidenlere teşekkür ediyorum. Cumhur İttifakı olarak mecliste 322 oyla çoğunluğu sağladık. Terör örgütlerine ve destekçilerine kucak açanlar, depremzedelerimizin seçimlerine tahammül edemediler. Kardeşin Erdoğan yoluna devam ederse adalet gereğini yapacaktır. Her seçimde yaşadıkları yenilgiyi 14 Mayıs’ta yaşadılar.

“KAZANDIĞIMIZ YERDE, KİMSE KAYBETMEZ”

Depremzedeler yaşadıkları yerlerden uzaklaştırılıncaya kadar hiçbir şey yapmadık. Kurallar ne olursa olsun biz, devletimiz ve AFAD olarak tüm depremzedeleri yeniden ayağa kaldıracağız. İş ve hizmet politikası oluştururken kimsenin kökenine veya siyasi tercihlerine bakmıyoruz. Hatay Defne’de hastaneye ihtiyaç vardı. Oradaki oy oranımız ne olursa olsun oraya yeni bir hastane yaptık. Yarın açılışını yapacağız. İnşallah en kısa zamanda hasta kabulüne başlayacağız. Bizim kazandığımız yerde herkes kazanır, kimse kaybetmez.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu