Haber

Ceferin yeniden UEFA Başkanı seçildi

UEFA (Avrupa Futbol Federasyonları Birliği) Lideri Aleksander Ceferin, Portekiz’in başkenti Lizbon’da düzenlenen kongrede bu göreve yeniden seçildi. Cumhurbaşkanlığı için tek aday olan 55 yaşındaki Sloven Ceferin’in seçilmesi delegeler tarafından alkışlandı.

2016 yılında ilk kez UEFA Başkanlığına seçilen Ceferin, 2019 yılında tek aday olarak girdiği kongrede ikinci kez başkanlığa hak kazandı. Lizbon’da delegelere teşekkür konuşmasında, UEFA Başkanı sıfatıyla FIFA (Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği) Başkan Yardımcılığını da yürüten Ceferin, “Bu büyük bir onur ama her şeyden önce büyük bir sorumluluk. UEFA delegelerini ve futbolu hayal kırıklığına uğratmamak için elimden geleni yapıyorum. . Yapacağım” dedi.

Süper Lig’e ağır eleştiri

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, Avrupa’nın önde gelen bazı kulüpleri tarafından oluşturulmak istenen Üstün Lig projesini bir kez daha sert dille eleştirdi. “Birkaç ay içinde Süper Lig, Kırmızı Başlıklı Kız’da sizi yemek isteyen büyükanne kılığında bir kurt karakterine dönüştü. Peki kimse kandırılabilir mi?” Söz konusu hikâyeye atıfta bulunarak Ceferin’in sözlerini kullanarak, “Neyse ki avcıların hiçbiri mahcubiyetten ölmedi” dedi.


2021’de hayata geçirilmesi planlanan Superior League projesine birçok Avrupa ülkesindeki futbolseverler gibi İngiltere’nin FC Liverpool taraftarı da tepki gösterdi – (19.04.2021)Fotoğraf: Carl Recine/REUTERS

Süper Lig planlarını “ahlaki açıdan alçakça” olarak nitelendiren UEFA lideri, “Kendi çıkarlarını toplum çıkarlarının önüne koyuyorlar. Gerçek yerine yalan yayıyorlar. Demokrasi yerine tekel getirmek istiyorlar” dedi. “Futbol bir halk sporudur” diyen Ceferin, şöyle devam etti: “Asla unutmamalıyız ki bizim görevimiz, futbolun çıkarlarını bir avuç elitin çıkarlarının üstünde tutmaktır. (…) bu kıtadaki karteller!”

Almanya’da düzenlenecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na da değinen Aleksander Ceferin, bu turnuvanın ekolojik anlamda bir öncü ve daha sonraki spor organizasyonlarına örnek olacağını söyledi. Düzenlemenin “tarihin en yeşil Avrupa Futbol Şampiyonası” olacağını belirten Ceferin, “Gezegenimizin korunmaya ihtiyacı olduğunu göstereceğiz.”

dpa,SID / ET,EC

Mani olmadan DW Türkçe’ye nasıl ulaşabilirim?

arguvanajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu