Teknoloji

2024 Model Puma Tanıtıldı: Türkiye’de Üretilecek!

ABD’li otomotiv devi Ford, makyajlı Puma’yı bugün düzenlediği etkinlikle tanıttı. Çoğunlukla teknolojik özellikler anlamında değişikliklere uğrayan Ford Puma, geçmişte olduğu gibi gelecekte de tüketicilerin ilgisini çekebilecek gibi görünüyor. Ford’un B-SUV segmentindeki yeni modeline gelin yakından bakalım.

Ford Puma’nın genel tasarımında herhangi bir değişiklik olmasa da dikkat çeken bazı sorunlar mevcut. Bu sorunlardan ilki ön taraftaki logodur. Daha önce kaportada yer alan logo artık ızgarada bizi karşılıyor. Far tasarımında da ufak değişiklikler görüyoruz.

2024 model Ford Puma ile tanışın

Aracın arka kısmına baktığımızda çok büyük bir değişiklik göremiyoruz. Ford logosunun altındaki büyük Puma ibaresi ve geniş aydınlatma tasarımı, makyajlı Puma’da da kendini gösteriyor. Makyajlı versiyonda aracın hatchback atmosferi sonuna kadar hissedilecek.

2024 model Ford Puma’nın içine girdiğimizde daha çok yeniliklerle karşılaşıyoruz. Bu içerikte; Aracın direksiyonunda değişiklikler yapıldı. Ayrıca 2024 Puma’da 12,8 inçlik yeni, tamamen dijital bir gösterge paneli bulunuyor. Aracın bilgi-eğlence ekranı 12 inç büyüklüğünde. Alexa, Apple CarPlay ve Android Auto teknolojilerini destekleyen SYNC4 tabanlı bilgi-eğlence ekranı 5G bağlantısını mümkün kılıyor.

İç mekan tasarımındaki değişiklikler bununla sınırlı değil. 2024 model Ford Puma, ortam aydınlatmasının yanı sıra B&O marka ses sistemini de opsiyonel olarak tüketicilerin beğenisine sunacak. Tüm bunlara ek olarak; 2024 Puma’da bazı yeni sürüş yardımları mevcut. Mesela bu araçta dönüş asistanı, geri fren asistanı ve iddiaya göre hız asistanı gibi özelliklerin yer aldığı bir teknoloji bulunuyor. Henüz geliştirme aşamasında olan bu teknoloji, kavşak veya virajlarda güvenli bir hıza yavaşlamanıza ve yolculuğu güvenli bir şekilde tamamlamanıza yardımcı olacak.

2024 model Ford Puma’nın kaportasında büyük bir değişiklik yaşanmamış. Mevcut 1.0 litrelik hibrit motor yeni modelde de kullanılmaya devam edecek. Yalnızca otomatik şanzımanla satın alınabilen Puma için önemli noktalardan biri de elektrikli versiyonunun yolda olması. Ancak marka, Puma Gen-E olarak adlandırılacak bu versiyon hakkında detaylı bir açıklama yapmadı.

2024 model Ford Puma satışlarının ne zaman başlayacağına ilişkin bir açıklama yapılmadı. Dolayısıyla B-SUV segmentindeki bu otomobilin fiyatı da belli değil. Ama şunu belirtelim; Ford Puma ve elektrikli versiyonu Ford Otosan bünyesinde üretilecek. Romanya’daki fabrika Puma üretmeye devam edecek. Ford Otosan bu fabrikayı 2022 yılında satın aldı hatırlatalım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu